Recept na linecké cukroví

Recept na linecké pečivo

Suroviny

Jedna várka zodpovedá dvom plechom.

Postup

1.

Presejte múku na dosku, pridajte cukor, maslo, žĺtok a citrónovú kôru. Čo najrýchlejšie spracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte najmenej hodinu odpočívať v chladničke.

2.

Predhrejte rúru na 180°C, teplovzdušnú na 160 stupňov. Z cesta vyvaľkajte plát hrubý asi 4-5 mm, vykrajujte tvary a nožom ich prenášajte na vymastený plech.

3.

Pečte dozlatista; trvá to asi päť minút. Vychladnuté pečivo môžete ozdobiť polevou z citrónovej šťavy a práškového cukru (75g práškového cukru a 1-2 lyžičky citróna).

Späť na blog

1 komentár

Děkujeme za recept

Díky

Napíšte komentár